V posledních dvou letech jsou módním hitem krabičkové diety. Není v tom žádný zázrak, jen někdo za nás vymyslí a připraví jídlo na celý den. Platíme pak především za práci. Cena potravin je většinou poměrně nízká. Svačiny jsme si přece kdysi dělali také a nebyl to problém. Připravíme tedy pro vás seriál, ve kterém vám představíme některé nenáročné „krabičky“. Záleží jen na vás, zda recept vyzkoušíte.
SUROVINY PRO DVĚ OSOBY: 300 g kuřecích prsou, 260 g brambor, 140 g brokolice, 120 g mrkve (2 ks), 8 g oleje (2 lžičky), pepř, sůl.
POSTUP: Do vroucí osolené vody dáme vařit brambory ve slupce na cca 15 minut, které na závěr oloupeme. Abyste ušetřili použití dalšího hrnce, vložte nad tento hrnec s vroucí vodou pařák. Do něj dáme přibližně na 5 minut dusit brokolici a na tenké proužky nakrájenou mrkev. Zelenina si takto zachová svěží barvu a hlavně neztrácí potřebné živiny.
Poté necháme v pánvi rozehřát olej a mezitím si připravíme maso. Kuřecí prsa rozkrojíme na dvě menší části, naklepeme, aby se maso rychle a dobře propeklo, opepříme a posolíme. Pečeme na pánvi, z každé strany přibližně 5–7 minut. Vše necháme na talíři vychladnout. Po vychladnutí skládáme do již připravené krabičky (připraveno k ohřevu). Navíc si lze k pokrmu připravit chutnou zálivku ze dvou lžic bílého nízkotučného jogurtu a trochy hořčice.
Rozměry krabičky (délka × šířka × hloubka): 20 × 10 × 5 cm.
Doba přípravy: cca 25 min.
Oběd | Energetická hodnota | Cukry | Tuky | Bílkoviny |
---|---|---|---|---|
1 porce | 1 700–1 800 kJ | 35–40 g | 2–3 g | 10–12 g |