Nekonečný boj s hmotností a rok 2021
08. ledna 2021

Co nás čeká v roce 2021?

S týmem nutričních terapeutů pro vás postupně budujeme síť pracovišť, kam se můžete přijít třeba jen poradit, ale hlavně pod odborným vedením systematicky pokračovat ve svých snahách o snížení hmotnosti (viz www.oberisk.cz). Naši terapeuti se každému věnují individuálně, což mj. znamená, že při poradenství zohledňují nejen váš aktuální zdravotní stav, ale např. i chuťové preference. Díky spolupráci s lékaři mohou být v programech ObeRisku využity i efektivní léky na hubnutí, které si v posledních letech vybudovaly nezastupitelné místo v boji s kilogramy.

Čas jsou peníze

Důležité je vyšetřit si pro svůj boj s kilogramy čas. Nejen pro pohybovou aktivitu, která je klíčová pro dlouhodobý úspěch, ale i pro plánování např. nákupu, pravidelná setkávání v rámci on-line webinářů nebo víkendové edukační pobyty (blíže na www.vstj.cz). Investovaný čas se vám vrátí, což potvrzují všichni, kteří na začátku věnují čas třeba jen dobrému monitoringu jídla a pohybové aktivitě.

Bariatrické operace mají skvělý efekt, ale…

Není pohyb o tom, že zvláště u lidí s vyšší hmotností (BMI nad 40 kg/m2) nebo u těch, kteří mají cukrovku nebo jsou velmi omezení v možnosti pohybové aktivity, je chirurgické řešení velkou nadějí pro dlouhodobý efekt. Bohužel máme mnoho pacientů, u kterých ani bariatrické operace nefungují. Nejčastější příčinou je nedostatečná příprava na operaci, a především na život po ní. Důležitou roli při rozhodování o typu operace, ale i její časování hraje psycholog, jehož péče by se neměla zúžit pouze na schválení/neschválení operace. Mnoho pacientů i v prvních měsících po výkonu profituje z časné návštěvy psychologa. Zcela nezastupitelnou roli v naší praxi hraje tzv. BARI-klub, v jehož rámci si pacienti předávají zkušeností, které jsou jinak nepřenositelné (viz facebook a skupina BARI-klub). Protože je doba složitá, tradiční BARI-kluby s osobní účastí jsme přenesli do virtuálního prostředí a spolu s obnovenou pacientskou organizací PACIMED (www.pacimed.cz) je pořádáme každý první čtvrtek v měsíci na platformě zoom.

Nepodléhejte rychlým řešením

Stále na vás útočí ze všech stran nové a moderní metody ke snižování hmotnosti. Než se rozhodnete pro danou metodu, vždy se jí snažte porozumět a pochopit ji. Nebojte se zeptat svého lékaře, nutričního terapeuta nebo se obrátit na nás prostřednictvím stránek www.obesitynews.cz, pokusíme se rychle reagovat na vaše dotazy a odpovědi uveřejnit.

BB box a mnoho dalších novinek

Nově jsme pro vás připravili rubriku receptů od nutričních terapeutek – BB box. Kdo za projektem stojí a na co se můžete těšit, si budete moci přečíst v lednovém vydání novin. Recepty budou postupně uveřejňovány i na našich stránkách.

Pokračujeme také ve spolupráci s Petrem Urbanem, a tak i v tomto čísle se můžete těšit na trochu odlehčení a pobavení. Jsme totiž přesvědčeni, že ten, kdo si umí udělat legraci sám ze sebe, má za sebou důležitý krok k cestě za změnou.

Více vtipů doplněné i o dobré rady do života najdete v knížce Hubneme s Pivrncem, kterou můžete pořídit na stránkách www.nakladatelstvi-nol.cz. Po zadání kódu ON21 získáte do 30. 3. 2021 10% slevu na všechny publikace.

Za celý tým Obesity News vám přejeme hodně zdraví a úspěchů v novém roce

Martin Matoulek a Lucie Burdová

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
amca

Mohlo by Vás také zajímat
><

Jak na předsevzetí aneb jak si vytvořit zdravý a udržitelný návyk

Kolikrát jste si řekli, že chcete něco ve svém životě změnit, ale nevěděli jste jak? Kolikrát jste se o změnu pokoušeli, ale nepodařilo se vám to?...

Sýry – jakou roli hrají ve výživě?

Sýry patří mezi mléčné výrobky, které se pro svoje příjemné senzorické vlastnosti – chuť a vůni – konzumují již stovky let. Jejich obliba v moderní společnosti stoupá, ….

Dieta a pohyb v zimním období

Venkovní pohybové aktivity jsou spojeny s velkou energetickou náročností. Zatímco zimní spáči z říše zvířat v tuto dobu redukují své tukové zásoby,...

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.